Productnieuws

Megapress S: De Snelle en Veilige Oplossing voor Stadsverwarming

Stadsverwarming wint snel aan populariteit in Nederland, vooral met de doelstelling om tegen 2050 van het aardgas af te zijn. Viega speelt hierop in met het Megapress S-systeem, een innovatieve oplossing voor het installeren van stadsverwarmingsbuizen. Dit systeem biedt een tijdbesparing tot wel 60% ten opzichte van traditionele lasmethoden.

Met het Megapress S-systeem kunnen installateurs eenvoudig gebouwaansluitingen realiseren voor warmtenetten. Het systeem is geschikt voor dikwandige stalen buizen in maten variërend van 3/8 inch tot en met 4 inch. Ongeacht of de buizen naadloos, gelast, zwart, verzinkt, industrieel geverfd of epoxyhars gecoat zijn, het Megapress S-systeem zorgt voor een efficiënte en veilige verbinding.

De persverbindingen van Viega, uitgerust met het FKM-dichtelement, garanderen een betrouwbare afdichting tot +140 °C. Daarnaast zorgt het SC-Contur ervoor dat niet-geperste verbindingen tijdens een dichtheidscontrole direct worden opgemerkt, wat bijdraagt aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de installatie.

Kortom, Megapress S is dé oplossing voor snelle, veilige en betrouwbare stadsverwarmingsinstallaties. Ontdek meer op viega.nl/Megapress.

Bekijk het assortiment